مادران باردار، کودکان و سالمندان در معرض ابتلا به آنفلونزا دو شنبه 4 آذر 1398 ساعت 12:55

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر مصطفی جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه از شستشوی منظم دستها و رعایت نکات بهداشتی هنگام عطسه کردن بعنوان یکی از راه های اصلی پیشگیری از آنفلوانزا خبر داد.

دکتر مصطفی جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: ویروس آنفلونزا هر ساله موجب بروز عفونت تنفسی (آنفلوانزای فصلی) در سطح جامعه می گردد و هر یک تا 3 سال نیز اپیدمیهایی را از این بیماری شاهد هستیم.

وی ادامه داد: بیماری با تب ناگهانی یا احساس لرز و درد بدن، سردرد، ضعف و بی اشتهایی شروع می شود و درد عضلانی معمولا اندامها و عضلات پشتی را گرفتار می کند و بیشتر بیماران از سرفه خشک و گلودرد نیز شاکی هستند ولی گاهی اوقات ممکن است با اسهال یا استفراغ همراه باشد و تب برای 4-3 روز ادامه دارد.

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت: بیماری خودمحدود شونده بوده و داشتن استراحت کافی بهمراه مصرف مایعات فراوان و استفاده از تب بر موجب بهبودی می گردد و به هیچ عنوان در این مرحله از کورتون مثل دگزامتازون و بتامتازون نباید استفاده کرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: افرادی که به دلیل بیماری زمینه ای پردنیزلون مصرف می کنند هم در صورت بروز علائم بیماری حتما به پزشک مراجعه نمایند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا گفت: افراد سالمند (بیشتر از 60 سال)، کودکان زیر 4 سال ، بیماران ریوی، قلبی، کلیوی، خونی ، متابولیک و دریافت کنندگان داروهای سرکوب کننده ایمنی و خانمهای باردار بخصوص در سه ماهه دوم و سوم حاملگی و یا 2 هفته اول بعد از زایمان در معرض ابتلا به شکل شدید بیماری می باشند لذا در صورت بروز بیماری در این افراد باید درمان ضد ویروس تجویز گردد.

دکتر جوانیان افزود: بروز تنگی نفس، درد قفسه سینه و یا خواب آلودگی و یا شروع مجدد تب بعد از قطع آن ، از علائم خطر بوده و افرادیکه دچار چنین علائمی می گردند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمایند و مورد ارزیابی قرار گیرند.

وی ادامه داد: راه انتقال بیماری از طریق قطرات تنفسی بوده لذا مهمترین نکته در پیشگیری از ابتلا ، شستشوی منظم دستها و رعایت نکات بهداشتی هنگام عطسه کردن و سرفه می باشد و استفاده از دستمال کاغذی آنهم فقط برای یکبار و فاصله گرفتن از دیگران موقع عطسه از دیگر نکات می باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اضافه کرد : استفاده از ماسک جراحی توسط خود بیمار جهت جلوگیری از انتقال بیماری می تواند مفید باشد ولی استفاده از آن برای سایرین تنها در هنگام ورود به اطاق بیمار توصیه می شود.

وی بیان داشت: واکسن آنفلونزا بصورت سالانه معمولا در ماههای شهریور، مهر و تا پایان فصل آنفلوانزا قابل تجویز می باشد و افراد پرخطر می توانند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پیشگیری نماید.

دکتر جوانیان برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا و بیماریهای حاد تنفسی گفت : هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را بپوشانید و از دست زدن به چشم ها و بینی خودداری کنید و مکرر دستهایتان را بشویید.

وی با ذکر این نکته که هنگام بیماری از حضور در اماکن عمومی خودداری شود، اضافه کرد: از ربوسی و دست دادن با دیگران و رها کردن دستمال کاغذی های مصرف شده در محیط خودداری شود.

انجام بیش از 400 جراحی دندانپزشکی تحت بیهوشی ویژه معلولان و کودکان در بابل
دو شنبه 23 دي 1398 ساعت 9:14
  ارائه خدمات دارویی شبانه روزی در خشرودپی بابل
يك شنبه 22 دي 1398 ساعت 9:52
  انجام نخستین جراحی میکروتسه در مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا(س) بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 12:32
  بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 9:27
  روحیه شاد و خوب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 9:26
  تلاش‌های حاج قاسم سلیمانی برای ورود دارو به کشور
دو شنبه 16 دي 1398 ساعت 13:26
  جشن روز پرستار در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:23
  درج مطالعه عضو هیات علمی دانشگاه در بخش سلامت خبرگزاری Reuters Health Information
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:19
  تفاهم نامه ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی توفیقی امضا شد
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:17
  ارزیابی بیرونی دوره پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد
سه شنبه 10 دي 1398 ساعت 13:18
  رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل توسط وزیر بهداشت مورد تقدیر قرار گرفت
دو شنبه 9 دي 1398 ساعت 13:43
  نخستین عمل تهاجمی اندوواسکولار عروق مغز در دانشگاه های علوم پزشکی شمال کشور در بابل انجام شد
يك شنبه 8 دي 1398 ساعت 12:5
  کم‌کاری غده تیروئید در زنان حدود سه برابر شایع‌تر از مردان می باشد.
يك شنبه 8 دي 1398 ساعت 7:30
  سمینار یکروزه نارسایی قلب در بیمارستان آیت الله روحانی بابل برگزار شد
شنبه 7 دي 1398 ساعت 9:14
  سهم بالای دانشگاه علوم پزشکی بابل در ارائه خدمات درمانی به بیماران خارج از بابل و مازندران
چهار شنبه 4 دي 1398 ساعت 14:58
  خدمات دانشگاه علوم پزشکی بابل فرا شهرستانی و فرا استانی می باشد.
چهار شنبه 4 دي 1398 ساعت 14:56
  استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل بعنوان پژوهشگر برتر استان مازندران
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 14:34
  پایبندی به اخلاق مداری در زمینه های آموزشی، اداری، پژوهشی و درمانی
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 14:6
  اخلاق‌محوری فدای مدرک‌گرایی در دانشگاه‌ها نشود
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 11:30
  برگزاری نمایشگاه نجوم در دانشگاه علوم پزشکی بابل
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:32
  عملیات نصب سازه فضای نمایشگاهی دائمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:31
  اولین همایش منطقه ای اخلاق محوردر دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد.
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:30
  اولین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد.
سه شنبه 26 آذر 1398 ساعت 12:19
  مجوز پذیرش دستیاری تخصصی رشته مغز و اعصاب و کارشناسی ارشد رشته پرستاری داخلی و جراحی صادر شد
دو شنبه 25 آذر 1398 ساعت 7:54
  جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندان در کودکان از شیرخوارگی آغاز می شود.
چهار شنبه 20 آذر 1398 ساعت 14:24