تاثیر ارزشمند تخم مرغ در پیشگیری از برخی سرطانها چهار شنبه 17 مهر 1398 ساعت 12:31

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر رضا قدیمی متخصص تغذیه بالینی دانشگاه از تاثیر ارزشمند تخم مرغ در پیشگیری از برخی سرطانها خبر داد.

دکتر قدیمی گفت: هرساله دومین جمعه اکتبر و امسال مصادف با 19مهر، روز جهانی تخم مرغ با شعار هر انسان سالم، یک تخم مرغ در روز، نامگذاری شده است.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه تخم مرغ یک غذای پرکاربرد در تهیه انواع و اقسام غذاهای سفره می باشد، بیان داشت:  به تنهایی یکی از کاملترین، ارزانترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است، که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند داشته باشد.

وی در همین راستا افزود: این ماده غذایی بعلت مواد مغذی استثنایی که دارد یک غذای کامل محسوب می شود که علیرغم کالری نسبتا پایینی که دارد باعث احساس سیری و کنترل اشتها شده و در رژیمهای کاهش وزن نقش بسزایی خواهد داشت.

دکتر قدیمی تاکید کرد: مطالعات نشان داده اند که مصرف تخم مرغ در یک وعده غذایی با کاهش مصرف غذا در وعده های بعدی همراه بوده و این ماده غذایی حاوی یکی از کاملترین و با اهمیت ترین پروتئینها می باشد بنحویکه  بعنوان مرجع مورد مقایسه سایر غذاها قرار می دهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: کولین موجود در تخم مرغ بر روی عملکرد مغز و سیستم اعصاب و نیز سلامت قلب و عروق اثر مثبتی داشته و حتی در پیشگیری از برخی از سرطانها اثرات ارزشمندی ایجاد می نماید.

دکتر قدیمی افزود: در یکی از تحقیقات نشان داده شد که مادرانی که در طول دوران بارداری روزانه تخم مرغ مصرف می کردند رشد و تکامل مغزی جنینِ کاملتری داشتند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ با تامین مقادیر کافی کولین همراه با مصرف میوه و سبزی مناسب احتمال بروز سرطان سینه را تا 80 درصد کاهش می دهد.

وی گفت: آنتی اکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین موجود در این ماده غذایی پرکاربرد نیز در تقویت سلامت بینایی و تاخیر تغییرات سالمندی اثر چشمگیری داشته و نیز در کاهش میزان بروز بیماریهای قلبی - عروقی و سرطان نقش موثری ایفا می نماید.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: از سایر مواد مغذی ارزشمند تخم مرغ میتوان به ویتامینهایی نظیر ویتامین A، D ، E، K، B12،B6  و B1 و نیز عناصری چون آهن، روی و کلسیم اشاره کرد که هر یک بعنوان منبع تامین کننده نیاز بدن محسوب می گردند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه علیرغم تمامی این شگفتی‌ها، جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول می‌باشد، کاهش یافته است، گفت: سرانه مصرف هر ایرانی در سال فقط 160 عدد تخم مرغ بوده که از میزان مصرف این ماده غذایی در دنیا که 250 تا 300 عدد بوده کمتر است.

دکتر قدیمی افزود: کلسترول یکی از ترکیبات مهم در بدن بوده و نقش اساسی در ساختمان سلول و سنتز بسیاری از هورمونها (کورتیزول و استروئیدها و ...)، مدیاتورها و ویتامین D داشته و علاوه بر دریافت از راه غذا، در کبد نیز ساخته می شود و اگر دریافت غذایی آن افزایش یابد، سیستم هوشمند بدن سنتز آن در کبد را کاهش می دهد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد:  کلسترول یک عدد تخم مرغ متوسط تقریبا 60 درصد نیاز روزانه به کلسترول را برطرف مینماید و دریافت روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم نه تنها) LDLکلسترول بد) خون را افزایش نمیدهد بلکه حتی  HDL (کلسترول خوب) را افزایش میدهد.

دکتر قدیمی گفت: دریافت روزانه یک عدد تخم مرغ به همه افراد سالم توصیه شده و در سایر موارد نیز با نظر متخصص مربوطه میتوان 3 الی 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف نمود.

انجام بیش از 400 جراحی دندانپزشکی تحت بیهوشی ویژه معلولان و کودکان در بابل
دو شنبه 23 دي 1398 ساعت 9:14
  ارائه خدمات دارویی شبانه روزی در خشرودپی بابل
يك شنبه 22 دي 1398 ساعت 9:52
  انجام نخستین جراحی میکروتسه در مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا(س) بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 12:32
  بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 9:27
  روحیه شاد و خوب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل
شنبه 21 دي 1398 ساعت 9:26
  تلاش‌های حاج قاسم سلیمانی برای ورود دارو به کشور
دو شنبه 16 دي 1398 ساعت 13:26
  جشن روز پرستار در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:23
  درج مطالعه عضو هیات علمی دانشگاه در بخش سلامت خبرگزاری Reuters Health Information
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:19
  تفاهم نامه ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی توفیقی امضا شد
چهار شنبه 11 دي 1398 ساعت 8:17
  ارزیابی بیرونی دوره پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد
سه شنبه 10 دي 1398 ساعت 13:18
  رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل توسط وزیر بهداشت مورد تقدیر قرار گرفت
دو شنبه 9 دي 1398 ساعت 13:43
  نخستین عمل تهاجمی اندوواسکولار عروق مغز در دانشگاه های علوم پزشکی شمال کشور در بابل انجام شد
يك شنبه 8 دي 1398 ساعت 12:5
  کم‌کاری غده تیروئید در زنان حدود سه برابر شایع‌تر از مردان می باشد.
يك شنبه 8 دي 1398 ساعت 7:30
  سمینار یکروزه نارسایی قلب در بیمارستان آیت الله روحانی بابل برگزار شد
شنبه 7 دي 1398 ساعت 9:14
  سهم بالای دانشگاه علوم پزشکی بابل در ارائه خدمات درمانی به بیماران خارج از بابل و مازندران
چهار شنبه 4 دي 1398 ساعت 14:58
  خدمات دانشگاه علوم پزشکی بابل فرا شهرستانی و فرا استانی می باشد.
چهار شنبه 4 دي 1398 ساعت 14:56
  استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل بعنوان پژوهشگر برتر استان مازندران
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 14:34
  پایبندی به اخلاق مداری در زمینه های آموزشی، اداری، پژوهشی و درمانی
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 14:6
  اخلاق‌محوری فدای مدرک‌گرایی در دانشگاه‌ها نشود
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 11:30
  برگزاری نمایشگاه نجوم در دانشگاه علوم پزشکی بابل
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:32
  عملیات نصب سازه فضای نمایشگاهی دائمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:31
  اولین همایش منطقه ای اخلاق محوردر دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد.
چهار شنبه 27 آذر 1398 ساعت 8:30
  اولین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد.
سه شنبه 26 آذر 1398 ساعت 12:19
  مجوز پذیرش دستیاری تخصصی رشته مغز و اعصاب و کارشناسی ارشد رشته پرستاری داخلی و جراحی صادر شد
دو شنبه 25 آذر 1398 ساعت 7:54
  جلوگیری از پوسیدگی زودرس دندان در کودکان از شیرخوارگی آغاز می شود.
چهار شنبه 20 آذر 1398 ساعت 14:24