سردرد شايعترين علت مراجعه سرپايي به درمانگاه هاي مغز و اعصاب شنبه 2 آذر 1398 ساعت 14:20

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر هدی نقشینه متخصص مغز و اعصاب دانشگاه از سردرد بعنوان شايعترين علت مراجعه به درمانگاه هاي مغز و اعصاب خبر داد.

دکتر هدی نقشینه با اشاره به اینکه سردردها شايعترين علت مراجعه به درمانگاه هاي مغز و اعصاب هستند، گفت: مطالعات نشان داد كه سردرد از علل مهم ناتواني در انجام فعاليت هاي روزمره در دنياست که هزينه مالي فراوان به سيستم درمان تحميل مي كند.

وی با ذکر این نکته که سردرد به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي شوند، بیان داشت: سردردهاي ثانويه در واقع نشانه ي بيماري هاي ديگر از قبیل عفونت يا تومور مغزي، خونريزي مغزي و .. می باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: سردرد هاي اوليه شامل ميگرن، سردرد تنشي( عصبي) و سردردهاي خوشه اي می باشند، اگرچه فقط 14% سردرد ها ميگرني  هستند ولي 40-50% بار ( Barden) سردردها مربوط به اين نوع سردرد می باشند.

دکتر هدی نقشینه بیان داشت: شروع ناگهاني سردرد كه در چند ثانيه يا چند دقيقه به اوج خود ميرسد، سردردهايي كه براي أولين بار بعد از سن ٥٠ سالگي شروع ميشوند، سردرد هايي كه با علايم ديگر مثل عدم تعادل، تاري ديد طولاني ، ضعف حركتي در اندام ها همراه هستند ، سردرهاي مزمن كه اخيراً شدت و دفعات انها تغيير نموده است، شروع سردرد جديد در مبتلايان به بعضي بيماري ها مثل سرطان، از علايم هشدار دهنده و معمولا ناشي از  سردرد هاي ثانويه می باشند.

وی با ذکر این نکته که ميگرن سردردي عموما ارثي ، يك طرفه و ضرباندار است، گفت: ميگرن در سنين جواني و حتي كودكي شروع مي شود و شيوع آن در زنان بيشتر است .

دکتر هدی نقشینه اذعان داشت: ممكن است قبل شروع سردرد بيمار اختلالات بينايي مثل تاري ديد گذرا ، پديدار شدن نقاط نوراني با اشكال متنوع در ميدان ديد بيمار و ... را تجربه كند و یا ممكن است ميگرن همراه با حالت تهوع و حتي استفراغ باشد .

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: خواب كم و نامنظم ، رژيم غذايي سخت و بي نظمي در غذا خوردن ، استفاده مداوم و مكرر از گوشي موبايل، تبلت ، تلويزيون ، نور آفتاب ، كم خوني ، عادت ماهانه در خانم ها  و بعضي از غذاها و بوها باعث تشديد سردرد ميگرن مي شود .

وی با اشاره به اینکه يكي از مهترين راهكارهاي درمان، اصلاح سبك زندگي است، عنوان کرد: مطالعات نشان داده است يوگا ( حداقل به مدت ١٥٠ دقيقه در هفته ) در كنار دارو درماني در كنترل ميگرن بسيار مؤثر است .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: دارو درماني در مبتلايان به ميگرن بايد تحت نظر پزشك آغاز شود ولي نكته ي مهم اجتناب از مصرف بي رويه مسكن است كه در دراز مدت ميتواند عامل تشديد سردرد باشد و سخت شدن درمان ميگرن شود.

دکتر هدی نقشینه تصریح کرد: سازمان عذا و دارو امريكا در سالهاي اخير تزريق بوتاكس در محل هاي خاصي در سر و صورت را نيز به عنوان درمان ميگرن مزمن تاييد كرده است.

وی اظهار داشت: سردردهاي تنشي شايعترين نوع سردرد هستند و به تدريج شروع مي شوند و نسبت به ميگرن شدت كمتري دارند.

متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: در سردردهاي تنشي هر دوطرف سر خصوصا در نواحي جلويي يا پس سر درگير مي شوند و بيماران از فشار و سنگيني سر شكايت دارند و عموما علايمي از اضطراب و افسردگي دارند بطوری که خود فرد هم معمولا نسبت به اين شرايط اگاه هست.

دکتر نقشینه با بیان این نکته که درمان اضطراب و افسردگي زمينه اي در بهبود سردرد مؤثر است، گفت: براي كنترل اين نوع سردرد مسكن هاي ساده و نه تركيبي توصيه مي شود و نبايد به حدي باشد كه بيمار براي كنترل درد به اين مسكن ها وابسته شود .

وی افزود: در سردردهاي تنشي نيز علاوه بر دارو درماني ، روش هاي ريلكسيشن در بهبود سردرد اثر بخشي بالايي دارند.

ترور شهید فخری زاده نشان از خاری دشمنان قسم خورده ایران است
  تولد ۴۷۴۰ نوزاد در سخترین شرایط کرونایی در بابل
  همچنان مهمانی‌های خانوادگی بیشترین مکان ابتلا به کرونا در بابل است
  دانشجویان در حیطه پژوهش به دنبال کارهای اصیل و ریشه دار باشند
  دانشجویان در کنار مطالب علمی، مهارت بالینی را افزایش دهند
  ارسال ۶۸۲ مقاله به بیست‌و‌یکمین کنگره سالیانه ملی و هفتمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم‌پزشکی کشور
  آغاز ۲۱مین کنگره سالیانه ملی و ۷مین کنگره بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در بابل
  افتتاح نخستین مرکز نیکوکاری دانشگاهی در سطح استان مازندران در دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 11:10
  کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی ورزشی ویژه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 10:44
  بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل در جامعه
شنبه 24 آبان 1399 ساعت 9:58
  مراجعه نزديك به چهل هزار نفر افراد مشکوک و قطعی کرونا در بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:59
  کلنگ‎زنی اولین محل فرود استاندارد و آشیانه اختصاصی بالگرد اورژانس هوایی بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:17
  اهدای عضو بانوی ۱۸ساله بابلی جان چندين بیمار را نجات داد
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:16
  سهم زیادی مهمانی‌های خانوادگی و عروسی‌ها در شیوع کرونا/ عدم رعایت قرنطینه موجب ایجاد موج‌های مختلف کرونا
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 8:1
  ۵۵ درصد شهروندان بابلی از ماسک استفاده می‌کنند
دو شنبه 19 آبان 1399 ساعت 12:27
  تقدیر از پزشکان بابلی توسط نظام پزشکی کشور
يك شنبه 18 آبان 1399 ساعت 9:42
  درخشش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل در کنکور کارشناسی ارشد
شنبه 17 آبان 1399 ساعت 11:58
  تمرین دور میزی اعضای سامانه مدیریت حادثه با رویکرد حوادث بیولوژیک
دو شنبه 12 آبان 1399 ساعت 8:37
  مراسم عروسی مدافع سلامت در بیمارستان آیت ا... روحانی
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 13:1
  تغذیه سالم موجب افزایش ایمنی بدن در برابر کرونا
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:16
  موفقیت دانشجویان پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی بابل در المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:15
  آسیب روانی جدی ناشی از کرونا در زنان ۳ برابر مردان است
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:55
  شیوع بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن در بانوان
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر آزیتا قنبرپور از عدم مراجعه بانوان به پزشک بدلیل خجالت و عدم آگاهی برای درمان بیماری های بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن خبر داد.
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:47
  خونریزی غیر طبیعی رحمی یکی از شایعترین علل مراجعه بانوان به پزشکان