بیماران پرخطر تزریق واکسن آنفلوانزای فصلی را جدی بگیرند شنبه 9 آذر 1398 ساعت 10:48

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر جوانیان از فوت سه نفر در شهرستان بابل به خاطر آنفلوانزای فصلی خبر داد.

دکتر مصطفی جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در نشست خبری گفت: آنفلوانزای فصلی با تب ناگهانی شروع می شود، لرز ، سرفه ، گلودرد ، کسالت، سردرد و درد عضلانی و مفصلی که می تواند با استفراغ و اسهال همراه باشد نیز از جمله دیگر علائم آن است، البته این علائم در گروه های خاصی نظیر شیرخواران و افراد سالمند و مبتلایان به نقایص ایمنی ممکن است به صورت غیر معمول و گاها شدید ظاهر شود.

وی هدف از این نشست را اطلاع‌رسانی درست با هدف جلوگیری از شایعات دانست و ادامه داد: این بیماری بیشتر از طریق ذرات درشت تنفسی که از طریق عطسه و سرفه و از فاصله نزدیک انتقال می یابند همچنین با تماس با سطوح آلوده نیز امکان انتقال آن تشدید می شود.

وی ادامه داد: ویروس آنفولانزا هر یک تا سه سال می‌تواند به صورت یک اپیدمی خودش را نشان دهد، اپیدمی یعنی تعداد افراد مبتلا از حد نرمال بیشتر شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل افزود: نوع ویروسی که الان بیشتر مدنظر بوده H ۱N۱ و H۳N۲ است و آن اپیدمی که امسال با آن مواجه شدیم، ویروس H۱N۱ است که حدود ۳ هفته از آغاز آن می‌گذرد و ممکن است تا ۲ هفته آینده فروکش کند، اما ممکن است موج های دیگری از آن تا پایان زمستان رخ دهد .

دکتر جوانیان تصریح کرد: واکسن آنفولانزا معمولا ۴۰ تا ۶۰ درصد در بدن تاثیر خواهد داشت، پس افرادی که واکسن زده‌اند نیز باید موارد بهداشتی را رعایت کنند.

وی بیان داشت: بیماران پرخطری که زمینه بیمارهایی همچون قلبی، خونی، کبد و سرطان دارند تزریق واکسن آنفلوانزا را جدی بگیرند.

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری  بیان کرد: واکسن آنفلوانزا به اندازه کافی در داروخانه‌ها وجود دارد و مردم نگران تهیه واکسن نباشند. این واکسن ها از معتبرترین شرکت های دنیا، از فرانسه و هلند تهیه شده است.

وی گفت: هزینه واکسن آنفلوآنزا حدود ۴۱۰ هزار ریال است و برای بیماران پرخطر تزریق این واکسن ضروری است.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا  اظهار داشت: تاکنون سه نفر در شهرستان بابل به خاطر آنفلوانزای فصلی جانشان را از دست داده اند و ۲۲ نفر در بیمارستان آیت الله روحانی بابل تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.

وی افزود: همه فوت شدگان آنفلوانزای فصلی دارای بیماری های خاص بودند که واکسن تزریق نکرده بودند و بین ۳۰ تا ۶۰ سال سن داشتند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل افزود: با اشاره به اینکه والدین در صورت بروز علائم سرماخوردگی، فرزندان خود را به مدرسه نفرستند، گفت: در حال حاضر مردم با رعایت نکات بهداشتی شست و شوی دقیق دست ها و استفاده از مایعات و لباس مناسب می توانند از ابتلا به این ویروس در امان باشند.

وی گفت: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل تمامی بیماران دیالیزی و پرسنل بیمارستان هایی که در اورژانس و مراقبت های ویژه قرار دارند تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزای فصلی را انجام داده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: همچنین معلولین مرکز نوشیروانی بابل و برخی از زندانیان نیز تزریق این واکسن را به صورت رایگان دریافت کرده اند.

دکتر جوانیان با بیان اینکه افراد پرخطر اگر دچار آنفولانزا می‌شوند، حتما به پزشک مراجعه کنند، گفت: دارو‌های بتامتازون و دگزامتازون به هیچ وجه توسط بیماران آنفولانزا به صورت خود درمانی استفاده نشود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،بهترین راه درمان آنفلوانزای فصلی را برای افراد بیمار استراحت و مصرف مایعات بیان کرد و گفت: در صورتی که بیماران در مراحل اولیه بهبود نیافتند از خود درمانی پرهیز کنند و با مراجعه به مراکز درمانی در نظر گرفته شده تحت درمان قرار گیرند  وبدین منظور در شهرستان بابل برای بیماران بزرگسال، بیمارستان آیت اله روحانی و برای کودکان بیمارستان کودکان امیرکلا در نظر گرقته شده است در صورت نیاز با دستور پزشک بستری خواهند شد.

ترور شهید فخری زاده نشان از خاری دشمنان قسم خورده ایران است
  تولد ۴۷۴۰ نوزاد در سخترین شرایط کرونایی در بابل
  همچنان مهمانی‌های خانوادگی بیشترین مکان ابتلا به کرونا در بابل است
  دانشجویان در حیطه پژوهش به دنبال کارهای اصیل و ریشه دار باشند
  دانشجویان در کنار مطالب علمی، مهارت بالینی را افزایش دهند
  ارسال ۶۸۲ مقاله به بیست‌و‌یکمین کنگره سالیانه ملی و هفتمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم‌پزشکی کشور
  آغاز ۲۱مین کنگره سالیانه ملی و ۷مین کنگره بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در بابل
  افتتاح نخستین مرکز نیکوکاری دانشگاهی در سطح استان مازندران در دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 11:10
  کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی ورزشی ویژه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 10:44
  بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل در جامعه
شنبه 24 آبان 1399 ساعت 9:58
  مراجعه نزديك به چهل هزار نفر افراد مشکوک و قطعی کرونا در بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:59
  کلنگ‎زنی اولین محل فرود استاندارد و آشیانه اختصاصی بالگرد اورژانس هوایی بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:17
  اهدای عضو بانوی ۱۸ساله بابلی جان چندين بیمار را نجات داد
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:16
  سهم زیادی مهمانی‌های خانوادگی و عروسی‌ها در شیوع کرونا/ عدم رعایت قرنطینه موجب ایجاد موج‌های مختلف کرونا
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 8:1
  ۵۵ درصد شهروندان بابلی از ماسک استفاده می‌کنند
دو شنبه 19 آبان 1399 ساعت 12:27
  تقدیر از پزشکان بابلی توسط نظام پزشکی کشور
يك شنبه 18 آبان 1399 ساعت 9:42
  درخشش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل در کنکور کارشناسی ارشد
شنبه 17 آبان 1399 ساعت 11:58
  تمرین دور میزی اعضای سامانه مدیریت حادثه با رویکرد حوادث بیولوژیک
دو شنبه 12 آبان 1399 ساعت 8:37
  مراسم عروسی مدافع سلامت در بیمارستان آیت ا... روحانی
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 13:1
  تغذیه سالم موجب افزایش ایمنی بدن در برابر کرونا
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:16
  موفقیت دانشجویان پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی بابل در المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:15
  آسیب روانی جدی ناشی از کرونا در زنان ۳ برابر مردان است
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:55
  شیوع بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن در بانوان
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر آزیتا قنبرپور از عدم مراجعه بانوان به پزشک بدلیل خجالت و عدم آگاهی برای درمان بیماری های بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن خبر داد.
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:47
  خونریزی غیر طبیعی رحمی یکی از شایعترین علل مراجعه بانوان به پزشکان