واکسن کرونا در صورت ساخت معجزه نخواهد کرد / ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا رفتار جدید این بیماری سه شنبه 24 تير 1399 ساعت 8:48

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر سید فرزاد جلالی در گفتگوی ویژه خبری ۲۰:۴۵ شبکه مازندران از رفتار جدید کرونا در ابتلای کودکان و نوجوانان به این بیماری خبر داد و گفت: واکسن کرونا در صورت ساخته شدن معجزه نخواهد کرد.

علت شیوع مجدد بیماری کرونا در استان مازندران و قرار گرفتن در وضعیت قرمز چه بوده است؟

دکتر جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکل‌‌های بهداشتی توسط مردم و عادی‌انگارى، علت اصلی شیوع مجدد این بیماری می‌باشد، تصریح کرد: سفر به استان مازندران در ایام تعطیل نيز از علتٰ‌های مهم وضعیت این روزهای استان می باشد بطوری که طبق آمارها در هر تعطيلى نزدیک به جمعیت استان، مسافر به این مناطق مى آيد که هم باعث آلودگى منطقه شده و هم مسافران این آلودگی ها را به شهرهای خود انتقال ميدهند.

چرا با توجه به اینکه که محرز بود در صورت برداشتن محدودیت‌ها و آزاد شدن سفرها شاهد شیوع مجدد آن خواهیم بود این اجازه صادر گردید؟

دکتر جلالی بیان داشت: بارها در جلسات ستاد استانی مبارزه با کرونا که با حضور استاندار و دیگر مسئولین برگزار می شد این موضوع را عنوان کردیم ولی اینگونه تصمیم گیری‌ها باید در سطح کلان و ستاد ملی کرونا انجام گیرد بود و سیستم بهداشتی درمانی از هرگونه محدود شدن سفرهای استانی استقبال می کند چون می داند از گسترش آلودگی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

وی ادامه داد: البته برداشتن محدودیت‌ها بدلیل مسایل اقتصادی، معیشتی و روحی روانی مردم بود ولی شرطش این بود که اگر سفر آزاد هست با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد که متاسفانه با برداشتن محدویت‌ها رعایت نکات توسط مردم کاهش یافت و عادی سازی توسط مردم عزیز تبدیل به عادی‌انگاری شد که نتیجه آن شرایط فعلی شد.

آیا هموطنان به ساخت واکسن امیدوار باشند؟

دکتر جلالی در پاسخ به سوال که آیا به ساخت واکسن امیدوار باشیم، گفت: با توجه به سابقه‌ی تاریخی کشف واکسن‌ها در بیماری‌های مختلف و میزان اثربخشی آنها باید بدانیم که واکسن معجزه نخواهد کرد. بهترین واکسن‌ها گاهی پنجاه تا شصت درصدی باعث محافظت از بیماری می شوند.

وی در این راستا با اشاره به اینکه بعنوان مثال واکسن آنفلوآنزا فصلی تا ۴۸ درصد از ابتلا به آنفلوآنزا را ممانعت می کند، افزود
در دنیا چندین گروه در حال ساخت واکسن هستند که در صورت ساخت ممکن است یکسال طول بکشد تا به دست ما برسد لذا بهترین کاری که می شود انجام داد این است که پروتکل‌های بهداشتی شامل شست‌وشوی دست‌ها، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را جدی بگیرید و رعایت کنید که این امر تا ۹۵ درصد در پیشگیری از  ابتلا به کرونا موثر خواهد بود در صورتی که واکسن ممکن است فقط تا ۶۰ درصد موثر باشد.

آیا این ویروس جهش‌ پیدا کرده است ؟

دکتر جلالی گفت: نه هنوز اثبات نشده که این ویروس جهش‌ پیدا کرده باشد ولی احتمال اینکه جهش پیدا کند وجود دارد ولی رفتارهای متفاوتی از خودش نشان داده است و علائم بیماری تغییر یافته است و این دال بر جهش یافتگی نیست.

وی در این راستا بیان داشت: ابتلای سنین پایین‌تر نسبت به اسفند و فروردین به کرونا یکی از تغییر رفتارهای این ویروس است بطوری که هم اکنون تعدای از کودکان و نوجوان نیز در بیمارستان های بابل بستری هستند و در شیوع مجدد آن در کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای ندارند نیز تعداد ابتلا افزایش یافته است.

اگر روند همچنان ادامه داشته باشد تکلیف چه خواهد بود؟

دکتر جلالی بیان داشت: در شرح حالی که از بیماران بستری گرفتیم تعداد قابل توجهی در مراسم های عروسی، عزا و مهمانی‌های خانوداگی شرکت داشتند و نکته ای که باید مد نظر باشد این است که باید با زندگی با این ویروس در شرایط فعلی کنار بیاییم.

وی افزود: اگر مردم عزیز نکاتی را که بار‌ها ذکر کردیم را رعایت می کردند دچار شیوع مجدد آن نمی شدیم ولی برای مقابله با این ویروس هیچ وقت دیر نشده و ما هنوز هم می‌توانیم با رعایت، این ویروس را شکست دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: علاوه بر رعایت مردم عزیز محدودیت‌هایی هم مثل تعطیلی برخی مشاغل و بسیاری از صنف ها باید علاوه بر مسایل قبلی محقق شوند.

ترور شهید فخری زاده نشان از خاری دشمنان قسم خورده ایران است
  تولد ۴۷۴۰ نوزاد در سخترین شرایط کرونایی در بابل
  همچنان مهمانی‌های خانوادگی بیشترین مکان ابتلا به کرونا در بابل است
  دانشجویان در حیطه پژوهش به دنبال کارهای اصیل و ریشه دار باشند
  دانشجویان در کنار مطالب علمی، مهارت بالینی را افزایش دهند
  ارسال ۶۸۲ مقاله به بیست‌و‌یکمین کنگره سالیانه ملی و هفتمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم‌پزشکی کشور
  آغاز ۲۱مین کنگره سالیانه ملی و ۷مین کنگره بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در بابل
  افتتاح نخستین مرکز نیکوکاری دانشگاهی در سطح استان مازندران در دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 11:10
  کلنگ‌زنی مجتمع فرهنگی ورزشی ویژه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی بابل
دو شنبه 26 آبان 1399 ساعت 10:44
  بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل در جامعه
شنبه 24 آبان 1399 ساعت 9:58
  مراجعه نزديك به چهل هزار نفر افراد مشکوک و قطعی کرونا در بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:59
  کلنگ‎زنی اولین محل فرود استاندارد و آشیانه اختصاصی بالگرد اورژانس هوایی بابل
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:17
  اهدای عضو بانوی ۱۸ساله بابلی جان چندين بیمار را نجات داد
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 10:16
  سهم زیادی مهمانی‌های خانوادگی و عروسی‌ها در شیوع کرونا/ عدم رعایت قرنطینه موجب ایجاد موج‌های مختلف کرونا
چهار شنبه 21 آبان 1399 ساعت 8:1
  ۵۵ درصد شهروندان بابلی از ماسک استفاده می‌کنند
دو شنبه 19 آبان 1399 ساعت 12:27
  تقدیر از پزشکان بابلی توسط نظام پزشکی کشور
يك شنبه 18 آبان 1399 ساعت 9:42
  درخشش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل در کنکور کارشناسی ارشد
شنبه 17 آبان 1399 ساعت 11:58
  تمرین دور میزی اعضای سامانه مدیریت حادثه با رویکرد حوادث بیولوژیک
دو شنبه 12 آبان 1399 ساعت 8:37
  مراسم عروسی مدافع سلامت در بیمارستان آیت ا... روحانی
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 13:1
  تغذیه سالم موجب افزایش ایمنی بدن در برابر کرونا
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:16
  موفقیت دانشجویان پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی بابل در المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور
يك شنبه 11 آبان 1399 ساعت 9:15
  آسیب روانی جدی ناشی از کرونا در زنان ۳ برابر مردان است
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:55
  شیوع بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن در بانوان
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر آزیتا قنبرپور از عدم مراجعه بانوان به پزشک بدلیل خجالت و عدم آگاهی برای درمان بیماری های بی اختیاری ادراری و اختلالات کف لگن خبر داد.
دو شنبه 5 آبان 1399 ساعت 8:47
  خونریزی غیر طبیعی رحمی یکی از شایعترین علل مراجعه بانوان به پزشکان